25 mars 2012

Bara så att ni vet!

Man ska svettas in våren, se till att det inte glipar för mycket i ryggen när man rensar rabatter och låta bli att plocka upp loppbitna gråsiskor under fågelbordet − oavsett hur dåligt de ser ut att må. Bara så att ni vet!

Tempen på jorden

Nio och en halv grad tolv centimeter ner i jorden — inte illa alls! Jag har visserligen rädisor på gång i växthuset, men nu får det nog bli sådd utomhus också. Eller kanske spenat i stora, stora lass.

Skuggväven är upphängd

Jag vill så gärna ha ett växthus utan skuggväv. Skuggväv är bökigt och försämrar utsikten. Vill inte ha, helt enkelt. Men nu har jag tvingats ge upp. Har redan haft en temperaturtopp på – hör och förskräcks – 47 grader!!! Det är ju som i Arizona.

Min tanke har varit att vinstockarna ska skugga i sommar, men det dröjer ju på tok för länge innan bladen kommer. Så, nu har jag draperat skuggväv över halva växthuset. Det får räcka så länge. Temperaturen sjönk raskt från 35 till 22.

Men fy så pilligt det var att få dit skuggväven utan att bryta av vinstockarnas grenar. Och skräpigt blev det från de torkade löv som inte föll i höstas. Så nu är växthuset dessutom dammsuget och så fint att jag nästan borde ställa till med fest! Våffelfest, kanske?