29 maj 2014

Skulle bara rensa lite ogräs

Jag hade inte tänkt göra så jättemycket i dag. Egentligen skulle jag bara rensa och snygga till rabatterna kring söderterrasserna. Men när det var gjort fortsatte jag att rensa runt fruktträd, pioner och hortensia. Maken som då hade klippt gräset och trimmat kanter kom efter med skottkärran och fyllde på champinjonjord i rundlarna. Vi grejade som tokar båda precis hela dagen.

Samtliga stenterrasser sögs rena, trädäcket skurades, likaså räckena runt omkring pensébyrån – den blev förresten befriad från allt överblommat. Mängder med frösådda blommor sattes ut i rabatterna, alla växter som burits in som skydd för kylan bars ut, ärt- och bönlandet rensades, fick ett nytt lager jord och såddes, några perenner flyttades, ”stenpartiet” rensades, jordärtskockor grävdes upp och planterades om på en plätt som först rensades och försågs med ny jord, växter vattnades, växthuset snyggades till och dammsögs, rabattpynt togs fram, hallonlandet rensades och grinden till kompoststationen målades.

Till slut tvättade vi ett sorts lass med krukor och hinkar som tömts under dagen – det var dessutom absolut nödvändigt för att händer och naglar ska kunna visa sig på jobbet i morgon.