12 september 2014

I valet och kvalet

Maken lagar risotto med kantareller medan jag sitter här och funderar över politiska val.

Jag har aldrig varit så osäker på hur jag ska lägga min röst som inför det här valet. Jag har funderat på partier som jag aldrig tidigare ens har sneglat på.

I kväll har det dock fallit på plats efter en att ha messat fram och tillbaka med M, ledarskribent och en av mina bästa vänner på jobbet. Efter att dessutom ha varit inne på partiernas sidor och kikat på mina absoluta hjärtefrågor så faller min röst precis som den brukar på söndag. Det är ju inte bara de mänskliga frågorna där jag vill att alla ska ha det bra och känna sig välkomna som ska stämma utan även frågor som handlar om miljö, natur, odling och mat.

Jag ser riktigt fram emot att få gå och rösta. Förra gången förtidsröstade jag på biblioteket inne i byn, men i EU-valet upptäckte jag att vår lokal är det mycket lilla församlingshemmet här ute på landet där man är bekant med dem som prickar av i boken. Förut har jag tyckt att det har varit smidigt att förtidsrösta, men nu ska det som sagt blir riktigt mysigt att få utnyttja den fantastiska förmån som det faktiskt är att få lägga sin röst i ett demokratiskt val.