2 juni 2012

Mat, mat, mat!!!

I går var det livat under takpannorna. Flyttdags, tydligen. Nu är det små talgoxar över allt i rabatterna och så en extra hungrig gynnare som trycker sig mot vardagsrumsfönstret och gapar stort varje gång vi går förbi.

Solsken, men kallare natt på gång

Oj, solen skiner! Så glad jag blir. Hoppas det håller i sig!! Enligt väderleksrapporten ska den fortsätta skina, men när jag tittade för några timmar sedan så utlovades regn och mulen himmel. Hm ... det är nog bäst att avvakta och strunta i prognosen. Fast något jag inte vågar bortse ifrån är att det står att nattemperaturen ska sjunka till en grad i natt. Det är alldeles för kallt, så i kväll blir det till att bära in alla dahlior och squashhinkar i växthuset och täcka alla sköra små odlingar med fleecefiltar.

Sommarens första natt

Just nu är jag inte nöjd med mig själv eller med årets första sommarmorgon. Vaknade för en stund sedan, kollade termometern och flög upp när jag såg att utomhustemperaturen låg på 2,8 grader! Borde ha täckt bön- och ärtodlingarna i går kväll. I växthuset är det 4 grader. Letade genast fram bruksanvisningen till termostaten och gick ut för att programmera om den. Funderade på om det kanske inte alls var den som är boven och om det kanske faktiskt kunde vara så att jag råkat vattna kupévärmaren lite för mycket av misstag någon gång. Nix. Varken det ena eller det andra. Av någon outgrundlig anledning var sladden till värmaren urdragen!?! Minns inte ens att jag har dragit ur den eller varför. Dumt var det i alla fall. Är övertygad om att i synnerhet mina chiliplantor nickar instämmande. Men nu brummar det värme där ute och jag ska krypa tillbaka ner under duntäcket. God natt och välkommen kära sommar – jag hoppas du öppnar resväskan och plockar fram både värme och sol väldigt snart!