30 april 2016

Champinjonjord och odling


Jag har en ny champinjonodling på gång. Den jag försökte med i vintras gav två svampar. Min svägerska fick en låda av oss och den gav en svamp. Det visade sig att odlingslådorna hade blivit liggande på tok för länge på Plantagen. Nu har jag reklamerat och fått var sin helt nyinkommen. Hoppas på bättre odlingslycka för oss båda den här omgången.

I dag ska vi dessutom hämta årets champinjonjord. Härligt! Ser fram emot att få sätta ut tomatplantorna i sina hoar. I år ska jag dock inte sätta tomaterna direkt i champinjonjorden. Den är alldeles för kraftigt gödslad och brände sönder rötterna på det mesta förra året.

3 kommentarer:

Anita sa...

Vilken tur att ni fick nya odlingslådor. Champinjonodling har jag aldrig provat men det verkar kul, kanske ska pröva nästa år. Måste ju ha plats för den också, det börjar bli fullt här (som vanligt) :)

Såg din kommentar på mitt inlägg och spinnkampen. Skrev svar där men om du inte ser det så skriver jag här också:

Dvalhonorna dyker upp tidigt på året och man kan ana dom med blotta ögat men det behövs lupp eller förstoringsglas för att man ska se dom ordentligt. Då ser man tydligt att det är spindeldjur som går omkring på baksidan av bladen. Och dom går omkring där innan man upptäckt att man har spinn, det är det som är problemet. Det är därför jag sätter igång tidigt och kollar efter dom.

Håller tummarna att att din mandarinlime är fri från spinn nu!

Kram och en riktigt trevlig Valborgshelg!
Anita

lavendia sa...

Spännande. Vad bra att ni klagade. En och två svampar är ju inte mycket att hurra för. / Britt

Meta sa...

Man lär så länge man lever heter det viss. sant som bara den. Bättre lycka i år då.
Ha det gott på Valborg.
Kram Meta