30 mars 2011

I vårsolen

Åh, ljuvliga vårkänslor. Blundar för snödrivan bakom grannens häck och gonar mig i värmen. T-shirt i växthuset efter jobbet, sommardofter från grillen och egenodlad sallat mellan hamburgarnas ost- och dressinglager. Fru koltrast som sprätter i lövhögarna, sorken som nosar upp mat vid komposten och så råkylan när solen börjar gå ner. Bara njuter av dofterna som stiger från fjolårsgräset och av bofinkens sista drillar före skymningen.

Så det har kliat!

Hur trevligt jag än har haft på min resa, så har det kliat i fingrarna något oerhört. Vårvintern är inte rätt tid att ge sig ut och resa, i alla fall inte för mig. Har legat i solen och tänkt på mina tomatfröer. Vet inte hur många gånger jag har sagt till maken att tomatsådden är det första jag tänker ta itu med när jag kommer hem.

Och trots tröttheten efter på tok för få timmars sömn, så var jag faktiskt tvungen i går eftermiddag. Det gick helt enkelt inte att låta bli.

Oregon spring, black russian, golden sunrise och sunstream är nya sorter för mig, så de känns extra spännande. Yellow pearshaped och incas odlade jag förrförra sommaren, men inte i somras. Saknade dem – i synnerhet underbara incas. I somras var Vilma, vildtomat, supersweet 100, hundreds & thousands, gardner’s delight och big boy nyheter för mig. Ger dem en ny chans. Då tappade jag pop up-boxen med plantor upp och ner, så jag kände mig aldrig helt hundra på vad det egentligen var som växte i de olika krukorna.