4 mars 2015

300 gladioluslökar

HATT är en ny bokstavskombination som jag uppenbarligen lider av. HATT står för hyperaktiv trädgårdstjej och det var på lunchen i måndags som jag till slut kom till insikt om min diagnos efter att ha råkat inhandla 300 gladioluslökar.

Egentligen var det dahlior jag skulle ha och jag skulle ha åkt till plantskolan för att handla, men såg ett inlägg på Facebook om att Lidl sålde till bra pris. Svängde in där på vägen till plantskolan och kom ut med gladioluslökarna, ett 30-tal dahliaknölar samt ett rejält gäng med lökar till doftliljor.

Jag hade lite ågren ett tag. Det hade visserligen blivit dyrare att handla den mängd gladioluslökar jag ville ha, men jag kan ju inte slänga finfina lökar i komposten. De lever ju!

Som tur är kläckte en kollega idén att jag borde sälja överskottet. Lade ut en förfrågan i byns loppisgrupp på Facebook och begärde ett mycket rimligt pris. Fem minuter senare hade jag sålt 225 lökar. Blommorna ska försköna ett vandrarhem och jag fick de lökar jag behöver till halva priset jämfört med om jag hade köpt dem hos plantskolan.