5 mars 2011

Pyssel till trädgården

Av någon märklig anledning fick jag i början av veckan boken ”Nytt och kreativt med betong & loppisfynd” av Susanna Zacke och Sania Hedengren skickad till mig på redaktionen. Jag hade beställt andra böcker för recension från förlaget, men inte den.

Jag blev så klart inte ett dugg ledsen. Måste erkänna att jag kastade mig över boken. Har nog aldrig varit så snabb med att skriva en recension efter att ha hittat en bok i postfacket, men den här passade mig perfekt. Och gissa om jag blev sugen på att börja pyssla till trädgården! I går besökte jag återvinningen för att hitta saker till mina pyssel och nu på morgonen har jag blandat betong så att det står härliga till.

Det var andra gjutningen för i år. Den första tog två veckor på sig för att brinna i det svala utrymmet där jag hade ställt den, men resultatet blev ovanligt slätt och fint. Maken, som är van vid betongarbete, undrade till och med vad jag hade använt för betong. ”Vanlig finbetong”, svarade jag och pöste lite stolt med kinderna.