10 februari 2013

Mysiga små getter

Våren har börjat med födslar på andra sidan skogen. I torsdags föddes killingarna Linus och Leopold. Och i morse kom Louise. Klövarna är fortfarande lika mjuka som trampdynorna på en katt. Har myst en god stund i kväll och kryper till sängs med kinder och hår fulla av getpussar.

Foto: Bonn-Anna

Gamla och nya fuchsior

Det blev fuchsior i går, trots att jag nästan ångrade mig halvvägs till Wigbrant på grund av snöovädret. Men åh, så mysigt att komma dit och få titta på allt som bara blommar och blommar. Dessutom visade det sig vara pelargondag, så jag fick lyssna på Mats Asplund från Pelargonfönstret som bland annat pratade om näring och vikten av kalium. Intressant!

Men jag var där för fuchsiornas skull och fick förstås med mig mer hem än vad jag hade tänkt. Marktäckaren Procumbens är en favorit sedan tidigare. Tog sticklingar med både ärtgröna blad och variegerade. Elinor Leytham är också en favorit som jag odlade för två år sedan. Men så var jag tvungen att testa lite nytt och då blev det Lady in Grey, Wild London och White Marshmallow.

Måste hitta en låda att ställa dem i så att jag kan ta med dem ut till boden för omplantering utan att de små stackarna får värmeslag. Måste nog börja fundera på att sätta upp en tunnel också och lite extraljus även i boden. Åh, jag tror att odlingssäsongen äntligen är igång på riktigt – trots det tjocka, fluffiga täcke som återigen sänkt sig över trädgården.