10 juli 2010

Slåtteräng och melon i vattenbad

– La la la lalaaaaa, sjöng vattenmelonen i förmiddags, vältrade sig badvattnet och bad sparrisbönan skrubba den på stammen. Den trodde antagligen att det var bubbelbad på gång.

Det stod vatten ovan jorden efter att Klas hade vattnat i lådan i går. Och jag hade varit där och vattnat tidigare på dagen. Inte bra. Det visade sig att vi hade missat att göra dräneringshål i den ho som melonen står i. Lösning? Ett nytt hål längst ner på ena kortsidan. Det bara forsade ut vatten. Hoppas nu bara inte att melonstackaren redan är bortom räddning. Förstår i alla fall varför den har sett lite brun och skrumpen ut i några av bladändarna. Och varför jorden liksom har haft en grönskimrande yta här och där.


I övrigt har det inte blivit så mycket blomsterplock i dag. I alla fall inte med riktiga blommor. Men, jag har gjort en slåtteräng med ett får på till kalaset lite senare i eftermiddag. Det får bli dagens blomstergöra.

Solvarma gurkor


Det är så gott med solvarma gurkor. Nästan bättre än nyplockade tomater. Har skördat fyra "Zeina" och har fler nästan klara. Det går lite trögare med orm-
gurkorna "Painted Serpent" och "Long Green Ridge", men de kommer de också.


"Suyo Long" är däremot på gång och sväller för var dag som går. Det är min favoritsort, så de gurkorna ser jag verkligen fram emot att få mumsa på. Synd bara att de är så taggiga.