7 februari 2012

Fantastic Gardens

De senaste gångerna jag rest utomlands har jag tänkt att jag ska besöka någon plantskola. Har blivit lika besviken på mig själv varje gång det inte blivit av. Men nu så!

I eftermiddag tog vi en taxi till Fantastic Gardens, tio minuter en kvart från hotellet. Mina förväntningar var inte särskilt stora. Hoppades mest på att få tag i några påsar med spännande fröer. Men oj, vilket ställe! Zeta är fortfarande den finaste och största plantskolan jag varit på, men den här kommer definitivt tvåa. Gick omkring med ett brett fånflin. Underbara rosor, mängder med olika sorters bougainvillea, ormbunkar, kaktusar, palmer och orkidéer.

Fick till och med se mina drömmars näckros i blom, den som jag tidigare endast sett på bild och suktat efter. Ultraviolett höjde den sig över dammytan. Fick också syn på den mynta jag blev förtjust i på Kap Verde förra året och som jag glömde ta sticklingar av. Bar omkring på en kruka en bra stund medan jag funderade på hur i hela friden jag skulle lyckas smuggla hem den till Sverige. Men som tur var hittade jag en påse med frö till just den sorten. Fröutbudet var tyvärr inte så stort, men jag hittade ett par chilisorter som jag blev sugen på att odla, en böna som såg trevlig ut och en blomma som ska få pryda någon av mina rabatter i sommar.