18 juni 2013

När sommaren är som bäst

Jag läser en alldeles otroligt mysig bok av Jenny Colgan. Den heter ”Welcome to Rosie Hopkins´Sweetshop of Dreams” och det är knappt att jag kan lägga dem ifrån mig. Underbart att hitta en bok som är så alldeles perfekt!

Har faktiskt latat mig i solsängen i växthuset precis hela kvällen. Allra bäst var det när fukten började stiga upp och doften från alla luktärter spred sig. Så fantastiskt härligt!

Älskar växthuslivet och sommaren och vill hålla fast just den här tiden. Önskar bara att det inte var riktigt så långt kvar till semestern. Tre och en halv vecka. Fast det är klart – när den väl kommer så lär jag vara väldigt nöjd över att få gå på långledighet just som de tidiga semesterfirarna går tillbaka till skrivbordet.

Här kommer fler boktips för mysiga sommarkvällar:
Jungfrutronen av Sue Monk Kidd
Wild Designs av Katie Fforde
Rumour Has It av Jill Mansell
The Difference a Day Makes av Carole Matthews
Dune Road av Jane Green
Sowing Secrets av Trisha Ashley
Lost Dogs and Lonely Hearts av Lucy Dillon

Dags att skörda paprikor

Det här är paprikorna jag sådde den 16 december. De var gröna rätt länge. Nu har de haft den här färgen nästan lika länge. Att jag inte har plockat dem beror på att jag trodde att de skulle bli röda, men de verkar ha stannat vid orange. Dags för skörd med andra ord, men det tar emot lite när de lyser så vackert i växthuset.