23 maj 2013

Det är mycket nu

Jag hinner ju knappt blogga för allt som ska fixas i trädgården. Men kul är det! I måndags var maken och jag hos grannarna på andra sidan riksvägen. De har ett stort land som jag har spanat in. Maken körde jordfräs och jag planterade potatis. Maken är inte övertygad om att det är någon bra idé, men jag ser det som min kolonilott där jag ska odla potatis, majs och pumpa.

I tisdags fotograferade jag sparris till ett sparrisjobb som ska gå i tidningen nästa torsdag. Så rolig! Och det var inte fel att behöva äta upp det jag gjorde med sparrisen efter att den hade fotograferats.

I går tillbringade jag så mycket tid i trädgården att jag fantiserade om morfin när jag väl kröp till sängs. I morse hade Assistanskåren gärna fått lyfta upp mig ur sängen. Gymmet behövs inte så här års! Alla tomater har gåtts igenom ordentligt och stöden är äntligen ditsatta. Växthuset städades på nytt och allt som gick bars ut. Utomhustomater bars till rätt ställe, ärter planterades ut och alla dahlior. Var dessutom en sväng hos en annan granne och grävde upp alla löjtnantshjärtan som envist försöker sprida sig i hennes rabatt. Här ska de få växa till en egen rabatt. Grävde upp drygt 20 plantor och hoppas att de ska växa till en tät och låg häck.

I eftermiddag har jag skrivit texten till sparrisreportaget och i kväll lär det bli bära av. Temperaturen ska tydligen ner till två plusgrader, så det kommer att bli tjocka lager med filtar och frostväv över dahliorna och pelargonerna som inte går att flytta. Hoppas verkligen att det har blivit en bugg hos SMHI och att temperaturen i stället börjar stiga!