11 september 2013

Då var plattan klar

Den uteblivna sovmorgonen i morse tog jag igen på bryggan i eftermiddag. Sov och sov och sov där i solen. Så skönt! Ett bad blev det också. Men frågan är hur länge till det är skönt. I dag var det inte mer än 17 grader.

När jag kom hem fick jag testköra helikoptern, men hu så svårt det var. Den levde sitt eget liv helt och hållet i mina händer.

Men nu är plattan i alla fall färdig. Maken har fixat ytan och vattnat. Nu ska den brinna färdigt och få vila i ett par månader innan det är dags för klinker.

Nu är plattan gjuten

Då har betongbilen varit här och betongen är på plats i formen.

Först kom det en kranbil och lastade av en helikopter.
Sedan kom maken, hans kollga P och svärfar och strax därefter betongbilen.
Det hördes en väldans massa oljud och brak ...
... och sedan hade jag inte längre någon bukettspirea.
Betongen börjar ploppa ut.
Jag trodde att ett berg med betong skulle landa mitt på, men den portionerades ut jämnt i formen.
Maken vibrerar och ser till så att höjden blir densamma rakt över.
P slätar ut och gör ytan blank.
Jag fick följa med på lunch inne i byn och när maken och P åkte i väg på nya jobb passade svärfar och jag på att glassfika mitt över gatan. Det ska bli spännande att se vad som mer ska göras med betongen senare i dag.

Hösthallon i morgondiset

Jag vet att jag skulle ta sovmorgon. Men jag råkade vakna och det var så vackert ute med den täta dimman. Tog en bild på våra hösthallon. De skulle egentligen ha blivit en ”Lindas täppa” i tidningen nästa torsdag, men när jag skulle göra jobbet i går så föll mina ögon plötsligt på något helt annat. Så nu äter jag upp de mogna hallonen och väntar på fler. Är så glad att vi fick dessa fantastiska buskar – känns som om de blir en brygga som för med sig sommaren långt in i hösten.