14 januari 2015

Tänk när det ser ut så här igen

Så där – nu har jag gjort ännu en fröbeställning. Den här gången från Thompson&Morgan. Tidigare har jag beställt från Impecta och Lindbloms Frö. Och det enda stället jag har kvar att beställa ifrån är Runåbergs. Jag ska ha en gurka och en paprika från Lord Nelson också, men jag räknar med att de fröerna dyker upp i plantskolornas ställ.

Jag är riktigt stolt. Jag har hållit mig till min plan och inte beställt en massa extra. Eller i alla fall inte en jättemassa extra. Just hos T&M slog det lite slint. Jag kan inte släppa den fantastiska minigurkan ”Ministars” jag smakade i höstas och som verkar omöjlig att få tag i – så nu har jag råkat beställa flera olika gurkor som verkar vara riktigt mini i hopp om att hitta en som är lika fin.

Tänkte just berätta vilka fröer jag har beställt, men så tittade jag på en av mina beställningar och inser att jag visst sitter här och svamlar. Det har visst slagit lite mer slint hos en av firmorna. Men strunt samma. Det handlar ju om odlargläjde! Och ingen har väl dött av att så för många blommor och grönsaker? Lite crazy måste man ju få vara! Jag kommer inte att ångra mig när det återigen grönskar lika fint som på bilden.

Blommor: Luktärten Old Spice Painted Lady och Mollie Rilestone, dvärgluktärten Villa Roma Scarlet, sommarastern Gala och Giant Princess och riddarsporren Guardian Lavender.

Gurkor: Deltastar, Quarto, Cucino, Diamant och Picolino.

Tomater: Pärontomaten Yellow pearshaped och cocktailtomaten Sunstream.

Paprikor: Frührot, Sweet Pepper Gourmet och Sweet Pepper Mini Bell Mixed.

Övrigt: Humle, libbsticka, prydnadspumpan Mandarin ”Jack-be-Little” och kronärtskockan Imperial Star.

Kvar att köpa: Tomatsorterna Black Sweet Cherry och Dansk export, gurkorna Diva och Passandra samt paprikan Hamik.

***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är "Älskade köksträdgård".