23 januari 2011

Nu strunar jag i vintern!

Nu struntar jag i vintern och drar i gång trots att det är för tidigt. Står inte ut annars. Det får helt enkelt gå som det går. Jag kan ju så en andra omgång senare, om det skulle behövas.

Jag är väldigt tacksam för skrivbordet som maken kom hem med i slutet av förra veckan. Det har stått på ett kontor och skulle till tippen. Prefekt till min odlingstunnel. Frigoliten är ditlagd, liksom liggunderlag närmast värmemattan. Ovanpå det står underredet med bevattningsmatta inuti. Ställning, plasttunnel och lysrör är också på plats.. Nu ska jag bara se till att få en vettig temperatur. Har stuckit ner mätaren i en burk med jord. I morgon hoppas jag kunna flytta in min purjolök som stack upp sina första små groddar i dag.

Kommer fram i tö

När frosten kom var jag nästan klar i trädgården. Men ett par krukor blev stående, glömdes bort och försvann under snön.

Den ena krukan kom fram i veckan. Jag var övertygad om att stockrosen både var torkad, bortruttnad och sönderfrusen. Men till min stora förvåning spirade det där under snön. Så nu får stockrosen bo i ett fönster i boden. Undrar hur snabbt den kan tänka sig att börja blomma när ljuset och värmen kommer?