29 september 2009

Pyssel efter jobbet


Det är så skönt att vara ute och greja efter en dag på jobbet. Att få vara i friska luften så länge solstrålarna klarar av att hänga kvar över trädtopparna.

I dag blev det höstpynt. Fick en pumpa av en arbetskamrat i torsdags. Hennes tanke var att jag skulle använda den i matlagningen, men jag kan bara inte med att skära i den. Den var nästan vitgul när jag fick den, men färgen har djupnat och blivit varmare för varje dag.

Lade ett lager med pinnar runt växterna. Har sett dem ligga på skogsvägen och varit sugen på att plocka dem varje gång jag gått ner till stranden i sommar. De ser nästan ut som drivved. Kom att tänka på dem när jag planterade och gick i väg med en hink för att plocka. Fick dessutom med mig några rönnbärsklasar som jag satte i den lilla krukan.

I natt kom kylan

Vaknade vid halv fyratiden i morse och fick av någon anledning för mig att jag skulle titta på termometern – har en sändare i växthuset som går till en av våra inomhus-
termometrar. 4,4 grader! Blev genast nervös och undrade hur kallt det egentligen var ute. Termometern i groventrén visade 2,7.

Okej. Viktigt beslut att fatta. Bita ihop och tampas med spöken, eller låta växterna frysa ihjäl. Till slut segrade fegisen, som tassade in till maken. Behöver jag säga att han inte var överlycklig när han drog på sig morgonrocken och klampade ut i mörkret för att trycka i kontakten till frostvakten.

Men jag är väldigt tacksam. Innan väckarklockan ringde upp mig ur sängen hade temperaturen på nytt hunnit dala. Som kallast var det 0,7 grader ute. I växthuset gick det aldrig under 4,2.