9 juli 2015

Födelsedag och nya husdjur


Så där, då har jag ännu en gång blivit ett år äldre. Jag firade hemma hos svägerskan redan i lördags eftersom vi är flera som fyller nästan samtidigt – svågern och jag delar faktiskt födelse-
dag. Då var det stekhett i solen.

I dag är det regnigt, vilket är ovanligt den här dagen. Enligt en bekant som också fyller i dag har den nionde juli inte varit regnig mer än fem gånger de senaste trettio åren.


Möt Fingal, Toblerone och Ginger Ale. Fingal och Toblerone kom hem till oss i går kväll och Ginger Ale hämtade jag i förmiddags. Fingal – den vita – och gula Toblerone sjunger som om de försöker överrösta en hel regnskog. Ginger Ale har redan testat badkaret och passade på att skvätta ordentligt. Jag har inte haft just kanariefåglar sedan jag gick i mellanstadiet.


Grannen på andra sidan skogen har grattat med blåklockor, paket och en ovanligt "söt" blomma. De fina kopparna fick jag i helgen av mina svärföräldrar.


Maken och grattat med rosor och grattar mer på lördag när det ska firas med min släkt och bästa vännen från gymnasieklassen.


Själv har jag ätit en mycket god och sen lunch och funderar nu på om jag inte ska lata mig i soffan en stund medan jag lyssnar på de små och på regnet som smattrar mot taket i vinterträdgården.