25 september 2014

Att baka utan ström

I går låg jag kvar i sängen länge och njöt av en sömning katt som inte hade något alls emot att sova riktigt nära sin matte. Utanför vräkte regnet ner och till slut blev jag hungrig och sugen på scones.

Jag bjöd in grannen på andra sidan skogen som jag visste var lite ledsen och gick upp för att baka. Tyvärr hände det ingenting när jag tryckte på knappen till degblandaren. Jag kollade i skåpet med säkringar och upptäckte att en av husets två jordfelsbrytare hade löst ut – turligt nog den som styr allt utom kyl och frys, spis, ugn och värmepump. Men inga lampor gick att tända och alla vanliga eluttag var döda.

Jag misstänkte växthuset och traskade ut i regnet för att dra ur värme och lampa. Men nix, det hjälpte inte. Jordfelsbrytaren vägrade. Till slut stängde jag av alla säkringar som har med el utomhus att göra, men det hade inte heller någon effekt. Till slut kom maken hem och kunde med telefonhjälp från en elfirma slå på strömmen.

Felet är kabeln som förser växthuset med ström, så det blir till att gräva upp den gamla ur grusgård och gräsmatta. En och annan platta måste också plockas upp. Så länge får vi använda en vädertålig skarvsladd

Till slut … närmare lunch … blev det en mysig frukost som jag tror gjorde oss båda gott.