26 mars 2017

Äntligen sommartidI dag hade jag tänkt fixa i trädgården. Solen skiner, det behövde rensas mellan plattorna på våra terrasser och det vore väldigt trevligt att få ställa ut trädgårdsmöblerna. Dessutom behövde den vita gruppen som har övervintrat i växthuset flyttas ut eftersom fönsterputsaren ska ge glasen på tisdag.

En tur till plantskolan skulle det också bli – när borden ställs ut blir det ju massor av platser där det ser fint ut med penséer och påskliljor. Och kanske en toffelblomma till växthuset.

I stället har jag legat till sängs med ömma tänder och matt kropp. Det något irriterande viruset som jag har försökt mota bort sedan i onsdags kväll. I fredags och i går kändes det nästan bra, men i morse räckte det med att resa sig upp och göra frukost för att den skulle smyga sig och stjäla min ork. Så i dag har jag vilat, proppat i mig echinagard och druckit ingefära medan maken fixat med terrasser och utemöbler, gräsättika och matlagning. Jag blev riktigt förvånad. Jag trodde nog att han skulle ha dragit till skogs för att fixa med veden.Nu i kväll börjar jag känna mig lite piggare. Har gått en runda i trädgården, tittat till sallaten i växthuset, vattnat alla krukor i vinterträdgården och petat ner fröerna till de tomatplantor som ska frodas i växthuset i sommar.


Jag passade också på att ge tomaten Vilma en större kruka.

Gurkan Muncher såg avundsjuk ut, så den fick också flytta ner i en större kruka. Självvattnande till på köpet.

Vackra blommor får jag köpa en annan dag. I morgon, kanske, för då hoppas jag på att vara tipptopp igen.