1 maj 2015

I dag i vinterträdgården

Tänk, i dag är första dagen av årets vackraste och mest underbara månad. Hela maj ligger framför. Visserligen regnar det, men vätan behövs och i vinterträdgården är det ljuvligt med taksmatter och knäppande brasa. Dessutom blommar det så härligt.
 
Whippersnapper är en fantastisk tomat. Den är sådde jag den 15 januari i år. Plantan har mängder med tomater som väntar på att rodna.


Panache köpte som jag liten stickling på Rockdala för flera år sedan. Nu har jag en litet fuchsiaträd översållat med knoppar.


Pelargon X. Jag vet inte vad hon heter, så X är vad jag skriver på alla plantetiketter. Fantastisk pelargon som verkar tåla vad som helst och som växer med tjocka stammar. Önskar att jag visste hennes namn.


Chilin aji llanero pepper har fått sina första mogna frukter. Den här få smaksätta de färska musslorna jag köpte i förmiddags.


Gullvivor som maken och jag plockade i en hage i onsdags. Hoppas att de står sig länge.


Det här är en annan pelargon som jag saknar namn på. Den har växt till en stor buske som ska få flytta ut efter järnnätterna.


Äntligen! Började tro att mandarinträdet aldrig skulle vilja blomma.


Den här tomaten föddes den 15 januari, samma dag som jag sådde whippersnapper. Jag skivade en tomat till middagen och upptäckte att fröerna inuti hade grott. Jag petade ner ett frö i jorden och har hela vintern och våren förundrats över den fantastiska växtkraften.