19 mars 2014

Stunder av lycka

Jag vet inte om jag är så bra på lycka. Jag är i och för sig oftast glad, men det är definitivt inte så att jag går omkring och känner mig lycklig hela tiden. Eller jo, jag är nog rätt lycklig – kanske är det så att mycket vill ha mer?

Tänk så skönt det vore att aldrig behöva oroa sig, att inte ta åt sig och att bara låta tråkigheter försvinna upp i tomma intet, att bara minnas det goda och att hela tiden tänka glada tankar. Fast det låter inte särskilt realistiskt att kunna ha det så och ibland kan jag känna mig avundsjuk på människor som är nöjda. För det är nog snarare det jag är mindre bra på – att vara nöjd. Jag vill hela tiden framåt, se mer, lära mig mer, utvecklas och få chansen att testa ännu en grej.

Lycka är att den övervintrade tomatplantan nu når mig till halsen och har fått tomater som än så länge är stora som flirtkulor.

Lyckliga stunder är det dock gott om. En lycklig stund var i söndags när jag kom hem och såg hur mycket sådderna har växt medan grannen på andra sidan skogen skött om dem. Chilisarna har börjat sätta frukt och det är hög tid att plantera om tomaterna. Den sysslan kommer nog att skapa lyckokänslor. Och så besöket på Nordiska trädgårdar i morgon – det blir definitivt en höjdpunkt av lycka!


Vill du också vara med i "Underbara onsdag"? 

Reglerna är enkla:  
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.


Nästa veckas tema är ”Långt borta”.