1 augusti 2013

Ost- och chilifyllda minipaprikor


Har upptäckt ett forum på Facebook som heter Chiliklubben. Snacka om aktiva och kunniga medlemmar! I kväll stod maken med handlarlistan i högsta hugg och frustade eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken ost jag skulle ha till mina minipaprikor.
 

Jag har aldrig använt dem tidigare och ville att det skulle bli speciellt. Så jag skrev ett inlägg och frågade Chiliklubben och det tog bara några sekunder innan första svaret kom.


Jag blandade crème bonjour naturelle med vitlök , chilin Bolivia och rödlöken Long Red Florence. Åt minisarna till grillat kött, bifftomaten Brandywine och färskpotatisen Rocket. Hade köttet varit skjutet av maken så hade det endast varit osten som inte var hemgjord i den här middagen.


Det här ska jag definitivt göra igen – fast nästa gång ska jag smula knaperstekt bacon i fyllningen. Tror att det skulle bli smaskigt värre!

En egen echinacea

Då, det där första året jag odlade, när jag var lika entusiastisk som en hundvalp och trodde att allt jag sådde skulle gro, då sådde jag echinaceor. Jag blev väldigt besviken när det bara blev en endaste planta och drog slutsatsen att det är svårt att dra upp echinaceor från frö.

Nu misstänker jag att jag fick dåligt utsäde. Gamla fröer som inte var tillräckligt färska för att orka med. Beviset finns i rabatten där det finns mängder med självsådda småplantor. Den första har gått i blom och jag är förtjust över att ha fått en violett echinacea. Tänk att även dessa blommor är så där härlig promiskuösa!