18 mars 2012

Vacker avslutning

En vackare avslutning på helgen än så här kunde jag knappast ha fått!

Inte fullt så illa :)

Chili- och paprikaplantorna har klarat sig, trots det tillfälliga ökenklimatet. Det tackar jag för!

De flesta av tomaterna också. Faktiskt. Men jag har sått om Green Zebra och Red pearl samt en rysk och en tjeckisk tomat jag fått av en arbetskamrat. Trist, men inte hela världen. Får se det som att jag ligger två veckor efter − och många har ju faktiskt inte ens börjat så tomater än.

Dagens ärthjärna :(

Ibland blir jag så trött på mig själv. Vädret har varit så bra de senaste tre dagarna – i alla fall för mig som kunnat flytta chili- och paprikaplantorna till drivhustunneln ute i växthuset utan att behöva tänka på att skydda de små mot solen. Några gråmulna dagar och det sköter sig själv. Och gråmulet betyder ju svalare väder och mindre vattning.

MEN INTE HUR LITE VATTNING SOM HELST!!!

Jag lär mig uppenbarligen något varje år – och vårens läxa verkar vara att plantorna bör tittas till varje dag ÄVEN OM regnet står som spön i backen. Gick ut för en stund sedan och hittade minst sagt slokande små plantor. De stora tomaterna kommer att klara sig, men jag undrar hur det går med de små och några av chilisarna. Hur kunde jag vara så tanklös. Och hur kommer det sig att jag aldrig får en ”perfekt” säsong, en säsong när jag lyckas göra allting rätt …

Och nej, jag tänker inte visa förödelsen på bild!