10 januari 2015

Det stormar lite för mycket

Nu tycker jag faktiskt att det blåser lite väl mycket. Rutorna i vinterträdgården rör sig i stormbyarna och att vistas där ute är inte att tänka på med tanke på hur det låter. Det låter rätt ordentligt i röret från kaminen inne i vardagsrummet också.

Jag ska trycka in ett par öronproppar så långt jag bara kan och stänga ovädret ute tills morgonen gryr. Hoppas att alla träd står upp då, att pannorna ligger kvar på taket och att växthus och vinterträdgård fortfarande mår bra. Jag tror faktiskt inte att jag har upplevt blåst av det här slaget sedan vi flyttade hit.

Uggledrömmar och hortensior

Jag dricker honungsvatten i sängen och tittar ut på snön som just har börjat falla. Det är så mörkt ute fast det är mitt på förmiddagen. Än så länge är det kav lugnt, men det blir nog blåsigt även om vi kanske inte kommer att få några stormbyar.

Det sista jag hörde i går innan jag somnade var en kattuggla på jakt någonstans väldigt nära. Den följde med in i drömmarna, så i natt byggde både en uggla och en större rovfågel bo på kaminen i vardagsrummet. De flög ut och kom inte tillbaka i stormen. Ugglan hade med sig sin rätt stora unge ut, men lämnade kvar en nykläckt liten parvel som jag matade med små bitar parmaskinka. Tydligen rätt föda, eftersom den växte väldigt fort ;) Tänk så man kan drömma! Var allt lite missnöjd när jag vaknade, för den där lilla ugglan hade gärna fått vara mer än en dröm.

Nu funderar jag på min hortensia som ännu inte har blivit vintertäckt. Vi brukar bygga en bur runt busken och fylla den med löv, men i år blev det inga löv – de blåste bort. Någon som har tips på hur jag kan täcka den? Hittills har det inte behövts, men troligtvis så kommer det ju en vinter även den här säsongen och det är trist när grenar och knoppar fryser.