10 oktober 2012

Aj, aj, aaaaaj!!!

Oj, oj. Klarade knappt av att stappla från fåtöljen till sängen. Måste bli flitigare på gymmet så att jag orkar med trädgårdsarbetet. Benen svider, fötterna värker. Känns som om jag har gått tre pump-pass på raken. Har tagit ett par panodil och önskar att det var morfin :/

I natt blir det riktigt kallt

I natt lär det bli riktigt kallt. Jag har varit ute och grejat hela eftermiddagen och redan vid halv sex kände jag hur temperaturen störtdök. Men både jag och elräkningen kan vara lugna. Alla chiliplantor är iordninggjorda och inflyttade i boden – den är både isolerad och har värme. Jag har dessutom gjort upp med sommaren och slängt ut alla hoar med tomater, gurka och paprika ur växthuset. Snälla maken körde dem till komposten och har till och med diskat ur dem. Alla dahlior är inburna i växthuset, där en frostvakt som mest cirkulerar luften kommer att gå i natt. Sex land är insvepta i fleecefiltar. Till helgen hoppas jag att vi ska kunna skrubba växthuset från topp till tå och fixa det sista i trädgården – sedan får det vara höst med innepyssel och massor av mys i tv-soffan.

Vilken tur!

Nötväckor, bergfinkar, blåmesar och pilfinkar flockas kring fågelborden vi satte upp i helgen. Taket till blomsterboden är vitt och på vindrutan är det en rejäl skorpa som jag skulle ha fått skrapa bort om det hade varit jobbdag. Vilken tur att jag bestämde mig för att ta fram filtarna i går!