3 oktober 2013

Blyblomman slår ut

Det måste vara tre år sedan nu. Grannen på andra sidan skogen och jag åkte till Gran Canaria och hamnade till vår förvåning på ett helt fantastiskt hotell. Det blomstrade verkligen över allt!

Jag föll i synnerhet för en stor buske med blågrå blommor, men skotten jag tog överlevde tyvärr inte. Men jag tog bilder och väl hemma fick jag veta att växten heter blygblomma. Då och då har jag frågat efter blyblomma på olika plantskolor, men de jag har frågat har bara skakat på huvudet och sagt att de inte har sådana.

Men så i våras var jag på Billbäcks och personen jag frågade började nicka. Hon fick visserligen gå in på lagret. Det fanns bara två och de var så sorliga till utseendet att jag nästan backade. Till slut fick en följa med hem och efter en hel del pjoskande är den riktigt fin. Nu bor den sedan några veckor i växthuset och verkar trivas förträffligt. Den har börjat blomma lite försiktigt och över allt kommer nya knoppar som vill så ut. Dessutom har jag tagit flera skott som jag har rotat sig och också ser ut att trivas.