4 april 2010

Ett eget woodland

Känner mig riktigt glad. I förmiddags fick jag se att ägarna till skogsdungen intill vårt hus var ute och jobbade med diket. Vi har tänkt prata med dem ett bra tag om biten närmast huset – dels för att vi hoppas att de inte ska lägga sin hästhage så att den slutar precis intill vårt hus, dels för att vi väldigt gärna skulle vilja arrendera ett litet hörn närmast tomten. Det är så fint där. Massor av vitsippor på våren. De följs av liljekonvalj och så småningom av hallonsnår. Min dröm är att skapa ett litet ”woodland” som börjar på tomten och blir vildare och vildare ju längre bort från husen man kommer.

Det var inga problem. Ägarna var inte längre intresserade av att göra hästhagen så stor. Diket är tydligen i vägen och gör det hela lite för krångligt. Hästhagen kommer att sluta på andra sidan av diket och vi får göra precis vad vi vill med skogsbiten närmast oss – utan att arrendera. Dessutom har jag blivit lovad hur mycket brunnen hästskit som helst – underbart med snälla grannar!

Lyckad flytt

Till min stora glädje mår växterna prima ute i växthuset. Det har varit rätt kallt de första två nätterna – tre minus natten till påskafton – men i växthustunneln har det inte krupit under 14,5.

Första natten hade jag lysröret på för värmen skull, men efter att ha lagt ut en fråga om det på Odla.nu, fick jag svaret att det kan bränna växterna. I stället höjde jag temperaturen på värmemattan och kopplade en timer till lysröret. Nu är det i gång mellan 03.00 och 07.30, eftersom det brukar kunna bli lite extra kallt så dags.

På långfredagen ställde jag även ut mitt lilla ”växthustält”. Det har bott framför vardagsrumsdörren. Jag har placerat en frostvakt där inne och glädjer mig åt att ytan som ska värmas upp är så liten. Minitältet står dessutom på en tjock frigolitskiva, för att hindra kylan från stenläggningen.

Nu ska jag ut och njuta av ännu en solig dag i växthuset.