13 februari 2014

Sommaren tomater är utvalda

Jag sitter och nästan svär för mig själv. Jag bläddrar i pärmen med tomat- och chilifröer och undrar var i hela friden jag ska ha alla mina tomater.

Först tyckte jag att jag var riktigt duktigt som hade bantat ner antalet sorter med tio stycken från förra året, men så kom jag på att jag visst redan hade sått ett par sorter och att jag hade tänkte köpa en sort till och så var det den där sorten jag fick och som jag hemskt gärna vill testa.

Så nu sitter jag här med 28 sorter och kan inte tänka mig att plocka bort en endaste en. Dessutom hade jag tänkt mig mer gurka och rejält med paprika i växthuset. Attans, attans, attans … den här ekvationen skulle inte ens en Nobelpristagare få ihop och jag tänker inte göra om förra årets misstag med att försöka odla växthustomater på friland (inte så många i alla fall).

Så tänkte jag i går. Nu har jag i alla fall bantat ytterligare och bestämt mig för att vara modig och satsa på rätt många oprövade.


Ho med plommontomater
Red pear
Oxheart
Principe Borghese

Ho med körsbärstomater
Mei wei
Tomatoberry
Sweet olive

Ho med persiko- och bifftomater
Basinga
Apelsintomat
Brandywine

Ho med övriga
Green zebra
Cream sausage
Selandia

Stora krukor i skyddat läge utomhus
Red pearl
Vinbärstomat
Whippersnapper

Upp och ner-tomat och amplar
Vilma
Tumbling tom red
Green grape

Någon som har erfarenhet av de här sorterna? Jag brukar få problem med sorter som är känsliga för pistillröta och hur det är med dessa sorter vet jag inte.