31 juli 2013

Glömde stänga ...

Så härligt det är att sitta i sängen och höra regnet smattra mot fönsterblecket och alla blad där ute i mörkret. Önskar bara att jag hade haft vett att stänga det manuella takfönstret i växthuset innan jag gick in. Men så såg det inte alls ut som om det skulle fortsätta med tristväder. Undrar om maken är rädd för lite väta …

Blogg som trädgårdsbok

Vilken evinnerlig tur att jag har en blogg! För mig är bloggen främst en trädgårdsdagbok som jag (förhoppningsvis) kan lära mig ett och annat av genom att titta tillbaka på sådant jag skrivit tidigare. Och så förstås alla tips jag får i kommentarerna – de är guld värda. 

I kväll har jag känt mig frustrerad. Jag har ätit en så ljuvligt god tomat. Tomaterna är något större än golfbollar, alldeles gula – nästan åt det brandgula hållet – och så perfekta. De lyckas smaka mycket samtidigt som de är milda och utan det där skarpa som jag tycker svider i munnen. Dessutom är de perfekta i fruktköttet. Lagom fasta och inte det minsta mjöliga. 

Men vad heter sorten? Det här är en av de fyra tomater som jag har missat att märka. Eller … jag märkte dem och slarvade av någon anledning bort etiketterna. 

Nu har jag tittat tillbaka på bloggen och hittat min tomat. Jag skrev om den i augusti 2011 och då tyckte jag också att den var alldeles underbar. Så nu vet jag att den supergoda tomaten jag har mumsat på i dag heter Golden Sunrise. Jag odlar den i växthuset och hittills har den 18 tomater på gång. Den här hamnar på listan över mina absoluta favoriter!