21 september 2014

Tomater och gladiolus

Söndag morgon. I dag tänder jag en brasa. I vanliga fall vågar jag inte det, eftersom det blir få förförligt hett när solen tittar fram, men i dag ska det visst regna.

Jag har ju inga tomater kvar i växthuset, men i ett land stod en planta vilma som i veckan fick flytta in i växthuset. Bland morötterna växer en självsådd tomat som har stora frukter som börjar se mogna ut och i sandlådan hittade jag en vildtomat med mogna tomater. Jag knipsade av toppen i går och satte den i en kruka – det är den lilla krukan på den vita bänken. Hoppas att den ska vilja växa fint i höst och ge en och annan tomat.

I går köpte jag gladiolus för första gången i mitt liv. Jag vet inte i hur många år jag har suktat efter en bukett med gladiolus, men det har bara inte blivit av. Och inte har jag haft en vas att sätta de långa blommorna i. Men i vintras fick vi en amaryllis i den här vasen och då tänkte jag genast att den så småningom skulle få prydas med gladiolus. I sommar ska jag definitivt odla egna i olika färger.