3 augusti 2010

Nu blir det asiatiskt

I dag blev det äntligen lite solsken en stund mitt på dagen, så nu är de asiatiska bladgrönsakerna (mizuna, pac choi och salladssenap) sådda samt minirödbetorna Bull's Blood.

Har sått allting i murarhoar, så att jag kan kånka in dem i växthuset om det blir riktigt kallt. Eller förskräckligt blött.

Ska bli intressant att se hur mycket säsongen går att förlänga med de här grödorna och ett kallväxthus.

En rad med hattar

Jag har kommit på mig själv med att samla på solhattar. Gjorde upptäckten häromdagen när jag bestämde mig för att skriva ner namnen på de olika sorterna innan etiketterna som jag har stuckit ner i marken försvinner på ett eller annat sätt – skator är som bekant tjuvaktiga och ibland får de hjälp av vinden.

Blommorna står på rad längst ut på gräsmattan och väntar på att få slå ut sina knoppar. Skulle vara underbart om de ville börja blomma samtidigt.

Sorter: Pink Double Delight, Green Envy, Alba, stålrudbeckian Goldsturm, Green Jewel, Black Beauty och Razzamatazz (bilden).

Utöver dessa har jag tre småplantor på gång från frösådden i våras. De växer till sig i ”Förskolan Fröet”. Särskilt stora är de inte, men den senaste tiden har de faktiskt mullat på sig lite.