25 december 2013

Underbara onsdag

Men vad tänker jag med? Har visst hela hjärnan proppfull med knäck, julskinka och långkål. Det är ju underbara onsdag och det kommer jag på först nu!?!

Maken och jag ägnade förmiddagen åt att fixa en trevlig julmiddag som vi åt tillsammans med mina föräldrar. Vi har skålat i hemgjord fläderchampagne, ätit gott, promenerat, värmt oss med glögg från Ölands skördefest och fikat.

Nu har föräldrarna åkt hem och juldagen lider mot sitt slut. Jag intervjuade nyligen en man som går i pension till sommaren. Han såg verkligen fram emot sitt sista halvår och sa att han bara skulle mysa och njuta eftersom själva förväntan oftast är ljuvligare än det förväntade. Och lite så är det. Julen är jättehärlig, men den går över så förfärligt snabbt. Just därför älskar jag adventsveckorna med alla sina julkänslor och förberedelser, förväntningar och längtan.

Fast nu ska det blir riktigt skönt att bara skrota omkring utan några åtaganden. Kylskåpet är fullt av godsaker som bara är att ta fram när det börjar knorra i magen, jag har böcker att läsa och i går fick jag en låda med akrylfärger av mina svärföräldrar. Av mina föräldrar fick maken och jag en crock pot som jag är sugen på att testa och så har jag fått en superfin mandolin som jag är väldigt nyfiken på. Jag har ännu inte hunnit titta närmare på grejerna, men det får nog bli i morgon. Resten av kvällen ska gå i den allra slappaste slapphetens tecken. Möjligtvis sträcker jag då och då ut handen för att vända blad i boken eller nappa åt mig en lakritsknäck.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Planer”.