25 maj 2011

I sommarskrud

Jag har varit ledig i dag. När jag vaknade hade jag inga tankar på att göra något med växthuset – det blåser ju fortfarande halv storm, minst! Men så fick jag för mig att jag skulle städa upp lite jord i alla fall och så plötsligt var jag mitt uppe i hur mycket jobb som helst.

Jag bar ut alla växter, sköljde golvet, sprejade såpa på glasen och spolade rent. Sedan fyllde jag mina ”tomatbaljor” med lecakulor och jord och planterade alla mina tomat- och gurkplantor. Totalt tolv plantor av olika sorters tomat och två plantor vardera av tre sorters gurka. Passade på att stoppa ner några plantor med blomman för dagen också i hopp om att det ska bli vackert – antagligen blir det trångt och bökigt, men det får det vara värt. Kommer att bli tvungen att gödsla som en galning.

Passade också på att plantera syrénbuddejan jag köpte förra helgen och min nya, röda dvärgnäckros.

Så, nu står växthuset i sommarskrud.

Luktärten slår ut

Förra året satsade jag på att ha blommande luktärter lagom till vitsipporna. Det gick inte. De började inte blomma förrän i juli.

I år satsade jag inte. Jag bara sådde och tänkte att de blommar när de vill. Och i går ville de första slå ut. Kanske ska ta och så lite nya så att jag har luktärter att njuta av även i höst.