13 september 2009

Bäddat för vårfint

Jag har ägnat dagen åt rabatten kring terrassen. Samtliga bukettspireor har klippts ner rejält. Kapade dem ordentligt när de hade blommat över i början av sommaren, men sedan dess har de växt på tok för mycket. Vill inte ha långa spretiga grenar som viker sig när det regnar och som inte riktigt orkar bära upp blomklasarna.

När jag ändå var igång med sekatören gav jag mig på lavendelrabatten utanför växthuset också. Alla överblommade stänglar ligger i komposten. Till min glädje upptäckte jag att några av plantorna har börjat blomma på nytt. Gillar min rosa lavendel Hoppas det stämmer att den verkligen är lika härdig som den lila och överlever vintern.

Det som tog mest tid i dag var lökarna. Har planterat i princip alla lökar som jag handlade förra fredagen – bortsett från de fransiga vita tulpanerna och några vita pärlhyacinter. Ska ha dem i min andra silltunna tillsammans med några andra mer färgglada lökar som jag inte har köpt än. Har dock inte planterat något i tunnan i dag eftersom jorden var slut.

Jorden i rabatten kring terrassen är förresten urusel. Hoppas att lökarna klarar sig. Där det inte är fullt av singel är det lerkokorna som reglerar. Har smulat sönder lera, fyllt på med massor av gräsklipp och blandat i sand där jag ska ha lökar som gillar sandjord. Massor av lökgödning och benmjöl har gått åt. Ska bli spännande att se resultatet i vår när lökarna tittar upp.