20 januari 2013

Bara lite glädje

Det här handlar inte ett dugg om odling, men jag har haft en så bra vecka på jobbet att jag bara måste få pysa ut lite livsglädje. Älskar mitt jobb och att hela tiden få gå på studiebesök i folks liv. Kvinnan jag träffade i måndags var hur härlig som helst och bodde oerhört trevlig på en gammal gård som varit i makens släkt sedan 1700-talets början. Att sitta framför brasan med en fyraveckors kattunge i knät och en tekopp i den andra och med hembakade kakor på bordet medan jag lyssnade på hennes livshistoria gjorde inte ett dugg ont. Det där lilla pyret med päls som ljus sirap hade gärna fått följa med hem.

I fredags morse träffade jag en tjej som tävlar i hundspann. Turen vi tog efter intervjun började visserligen med ett missöde som fick mig att flyga som en bomullstuss och landa med näsan i snön, men sedan bar det i väg förbi snötyngda granar och med allt mer frost i ögonfransarna. Så roligt och mysigt att få testa.

Nu i helgen försöker jag fördjupa mig i alla papper jag har fått från Högskolan i Jönköping. På måndag börjar jag plugga digital bildbehandling på distans och det ska bli så roligt! Hoppas att kursen ska göra det ännu skojigare att fota trädgården när det börjar spira.