9 september 2016

Vilken härlig höstsommar!


Vilka fantastiska dagar! Äter en väldigt sen frukost på grund av en massa ”jag ska bara” som trängde sig före. Det känns nästan som juli, fast med vackrare ljus.

Jag stämplade ut efter lunch i onsdags och börjar inte jobba igen förrän på måndag. Njuter som en tok av detta härliga höstsommarväder. Jag njuter också av den fina buketten jag fick av Corren i förrgår. Det är ju ett år sedan jag började på mitt förra jobb, men jag har varit tjänstledig ända tills i förra veckan. Från och med den första september är jag bokbussare helt och hållet. Jag kommer dock att fortsätta skriva Lindas täppa i Correns bostadsbilaga. Skrev och fotade det första reportaget för hösten i går morse.


Den här morgonen började med hallonplockning. Det finns hur många hösthallon som helst – de verkar älska det här vädret. Men det vill till att gå ut tidigt innan getingarna har vaknat. De tycks omättliga när det gäller hallon. Eftersom det ska vara riktigt fint och varmt i flera dagar så har jag även flyttat ut fåglarna till uteburen i kattgården. Oj, så glada de blev. Just nu badas det så att det skvätter flera meter.

Bad är nog vad som står på programmet även för mig i dag. Det gäller att suga i sig så mycket som möjligt nu när sommaren dröjer sig kvar på detta härliga vis.