6 april 2013

Två land i ordning

Vi var uppe rätt tidigt (för att vara oss) och grejade i morse. Jag fick den där fantastiska känslan som jag brukar få tidiga morgnar på sjön när jag seglar med mina föräldrar. Alldeles stilla, blek sol och bara så ljuvligt. Det går mängder med gäss på åkern och i dag såg vi tofsviporna för första gången.

Maken rullade 32 lass med jord till förvaringen i dungen och jag gjorde ett fåfängt försök att väcka liv i trädgårdslanden. Det gick så klart inte. Men jag rensade örtlandet från löv och torra stjälkar och hittade allt lite grönt, sedan lade jag på lite champinjonjord och täckte med väv.

Tyvärr blev jag så trött att jag inte orkade mer. Funderade lite på varför och insåg att jag alltid blir yr i bollen när jag växlar från att ligga på knä och gå omkring. Måste nog skaffa en sån där trädgårdspall att sitta på – att ligga på knä är inte alls lika skönt som för 20 år sedan. Det skulle vara bra smidigt med trädgårdsland i ståhöjd!

Efter att ha tagit itu med mina distansstudier och ätit lunch i växthuset, gav jag mig på jordgubbsplantorna som tills vidare får bo i vardagsrummet. Och så passade jag på att så morötter. Lade rejält med en blandning av planterings- och champinjonjord ovanpå det frusna i en pallkrage och lade ner de hemgjorda såbanden med morotsfrö. Att så morötter har aldrig tidigare varit så smidigt, så här blir det definitivt tillverkning av fler såband!