4 april 2014

Flaskblåsaren har kommit

Jag gick ut för att dumpa hamburgerbrödet jag inte fick i mig i dungen i hopp om att något djur ska bli mättare i magen i natt. Och vad hör jag? Jo, flaskblåsarljud i från vassruggarna. Så underbart – har lyssnat i flera dagar efter rördromen och nu är han äntligen här. Med tanke på hur himlen ser ut och hur det känns ute så hoppas jag att han slipper frysa där nere vid vattnet.

Sådder och omskolning

När jag var ledig i onsdags kände jag inte riktigt för någonting och hade nästan bestämt mig för att inte göra ett dugg med växterna och bara ligga på soffan med en mysig bok och lata mig.

Men så kom grannen på andra sidan skogen på lunch, grillen togs fram och efter den trevliga lunchen (då vi bland annat pratade sådder), satt jag plötsligt på terrassen med både blom- och grönsakspärmen, ett pluggbrätte, en pop up-box och en massa root it-kuber.

Sedan gick det av bara farten. Jag sådde fem sorters gurkor, tre olika squash, mandarinlimen från Costa Rica, kryddtagetes, japanska lyktor, ett par sorters nejlikor, Texas-lupiner, blå gurkört, zinnior och laxrosa astrar.
 
Pop up-boxen proppade jag full med sallatsfrö. När jag var klar och soffan på nytt hägrade började jag som per automatik att skola om mina chilisar – alla utom två sorter av mina egna fick sina slutkrukor.

Halv sju var båda växthustunnlarna fulla och vinterträdgården är minst sagt proppfull, jag var rödblommig i ansiktet och ägnade resten av kvällen åt att huttra – det var lite smådragit ute trots att solen sken. Men oj så bra jag mådde! Kände mig riktigt lycklig både när jag var full i farten och efteråt när jag hade krupit ihop under en filt och kurade skymning tillsammans med boken.

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/04/flitig-som-en-myra.html