22 januari 2011

Den som söker ...

Ha! Jag har hittat den försvunna såddlistan – så nu slipper jag pytt i panna-sådder. Mycket nöjd. Fast hur den kunde ha krupit från ena änden av huset till den andra är ett mysterium. I alla fall är det bäst att jag skriver ner vad jag har sått, innan pappret börjar hasa sig bortåt sovrummet igen.

Här finns listan!

Nej, jag blir tokig!

Sjutton också! Jag har gjort det igen. Morr!! Och avgrundsvråååååål!!!

Hela veckan har det legat ett papper på mitt skrivbord. Innehåll? Anteckningar om vad jag har sått och var. Framför mig på skrivbordet har jag fyra pop up-boxar. Jag har skrivit "Angelica", "Bergenia", "Calla" och "Dahlia" på dem så att jag ska kunna skilja dem åt, men nu tycks det inte spela någon större roll. Har ändå ingen aning om vilka frön som bor var. Min förhoppning är att lappen kryper fram. Kanske att jag har råkat fösa ihop den med några jobbpapper. Eller att den ligger i pappersinsamligen. Ska nog dyka ner i den nu ... bara utifall att ...

Kan inte låta bli

Jag kan helt enkelt inte låta bli att testa. Bara för att se hur det går. I dag blev det en av mina paprikaplantors tur. Sedan i somras har den växt i en kruka som inte går att fylla med mer än fyra deciliter jord. I dag planterade jag om den i en zinkhink som rymmer cirka åtta liter. Undrar hur paprikaplantan kommer att reagera.

En gnutta vår

Det är gråkallt ute. Temperaturen ligger kring en halv minusgrad och nu har det börjat snöa. I sidled.

Men i växthuset är det mysigt. Där håller det sig kring fyra grader. Har vårblingat lite där inne med en duk och några knallrosa hyacinter.