6 augusti 2014

Tillbaka i vardagen

Mitt livs varmaste hemester är slut, jag har jobbat i två dagar och i dag regnar det. Äntligen! Det är riktigt så att jag hör hur grönsaker, blommor och gräsmatta jublar. Fast det hörs inte så bra eftersom ljudet dränks i oväsendet från mördarsniglarna som gör vågen. Jo, för sådana har vi fått i sommar. Inte så många, men tillräckligt. De flesta plockar vi än så länge i förebyggande syfte utanför trädgården.

Jag njuter av att äntligen kunna sitta i vinterträdgården. Toppnoteringen i sommar är 53 grader här inne. Den dagen började kådan droppa från limträbalkarna. Men i dag är det härliga 22 grader och både jag, katten, pelargonerna och chilin trivs. Jag är inte ens ledsen för morgonens uteblivna bad. En dag utan bad gör kanske att de väldigt många betten från vattenlopporna slutar klia. Det vore fantastiskt skönt. Toppnoteringen nere i viken är 27 grader, så det är inte undra på att de små liven frodas.

Så skönt det har varit med semester från sociala medier! Det är väldigt lätt att slöhänga på Facebook. Det åskade rejält för snart två veckor sedan. Då drog vi ur bredbandet och sedan har det fått vara ur. Jag har inte ens brytt mig om e-posten. Men i dag ska jag nog kolla den. Och Facebook kollade jag som hastigast i går där Lotta vid Vätterns strand undrade var jag hade tagit vägen. Mamma har också frågat när jag tänker fortsätta blogga. I dag, med andra ord. Jag börjar lite smått med bilden jag tog i förrgår kväll när himlen var så vacker. Det var första gången på länge som jag inte kunde låta bli att hämta kameran och ta en bild.