1 januari 2020

Gott Nytt odlingsår!


Hm … nytt år. Tänk om man skulle ta tag i det här med odlandet igen. Jag fick en värmeväst i julklapp, så nu finns det inga ursäkter att inte fortsätta med rensandet där jag plötsligt lade av i höstas. Med en bra bok i öronen ska det nog kunna bli riktigt trevligt. Hoppas bara att det snart slutar att blåsa så infernaliskt.

2019 går inte till historien som mitt bästa odlingsår. Det blev i stället ett skrivande år. Min första bok Spökkullen kom sent förra hösten och i höst har två nya böcker kommit – Dimhäxan och Kyrkogårdsön. Jag har dessutom skrivit två nya manus, så det har varit fullt upp.

Men nu längtar jag efter en vacker trädgård med blommande amplar, krukor med pelargoner, sol- och värmetåliga växter mot söder och skuggälskare mot norr. Tänk om 2020 kunde få bli ett år med lagom mycket sol, värme och regn. En sådan där perfekt odlingssommar. I år lyckades jag ju knappt ens med att få tomater i växthuset. Plantorna ville inte ens blomma.

Mitt mål är att på något sätt ordna en finfin trädgård som är lättskött och inte kräver alltför stora ansträngningar att underhålla. Jag har inte riktigt listat ut ur det ska gå till än, men än är det vinter så det finns gott om tid för drömmar och planer.

Gott Nytt odlingsår!