22 maj 2016

Härliga dagar i trädgården

Vilket härligt väder det är. Varmt och underbart! Fast det är lite tryckande, så jag undrar om det kanske inte kan komma en åskknall lite senare.Jag ställde ut nästan alla mina pelargoner i går och i natt hade jag mardrömmar. Det är väldigt skönt att vakna på riktigt när man i drömmen vaknar till en vit värld där pelargonerna begravts under stora drivor av snö. I år skulle det vara väldigt skönt om vi slapp de där järnnätterna!

I dag vattnar jag och funderar på hur jag ska få bort spinneländet från min citronträd. Det mådde prima tills för bara någon vecka sedan. Irriterande när de där äckliga spindeldjuren invaderar.

Inomhus är det full cirkus. Våra zebrafinkar har just upptäckt delikatessen kirskål och vill inte dela med sig till vår kanariefågel. Dessutom har de fem ungar som tjoar och lever. Än så länge är de bara svarta på fjäderlösa klumpar med gråa spröt på huvudet. Allt jag ser när jag försöker kika ner i det mörka boet är ljusa gap med svarta prickar som hoppas på fröleveranser från föräldrarna. Det ska bli väldigt spännande att se när de ska lära sig flyga.