10 mars 2011

Borde vara här och nu lite oftare

Insåg just att jag nog har det rätt så bra – trots att vinden dånar utanför och regnet smattrar mot rutan. Eller kanske just därför.

Har jobbat hemifrån i eftermiddag med sprakande brasa i rummet intill och chiliplantor och kryddörter på tillväxt på andra sidan datorskrämen. Och så utanför – åkern som blir allt mer synlig i takt med att snön smälter undan.

Jag borde nog komma till insikt lite oftare. Stanna upp. Uppskatta här och nu. Ska nog träna på det. Ska börjar med att nosa på tomatplantan i sovrummet där en första tomat just har börjat växa. Kanske passar jag på att stoppa ner fingrarna i jorden lite grann, krafsar på ytan och känner på fukten där under. Och så ska jag nog så ett frö någonstans. Bara för att så där en alldeles ovanligt vanlig torsdagskväll.

Inga ekorrar för sjusovare

Typiskt! Äntligen en ekorrmatare och så sover jag en halvtimma längre än jag brukar. Vaknar nästan alltid av mig själv vid sextiden och då brukar ekorren vara i full gång med sin frukost.

Men nu står i alla fall ekorrmataren på plats. Provisoriskt. Eftersom marken är lite för hård att slå ner stolpar i just nu, får den stå på en bock. Undrar om ekorren har varit där. Kanske blev han skrämd när han såg den nya kolossen.

Är lite nyfiken på hur fåglarna kommer att reagera på godsakerna inne i glasburken. Kanske kommer jag hem och hittar tio blåmesar ihopträngda bland nötterna.