23 augusti 2014

En underbar dag i trädgården

Varför i hela friden gnölar jag innan det är dags för en heldag i trädgården? När jag väl kommer ut så tycker jag ju att det är roligt och skönt – dessutom är det underbar att ha något att göra utomhus trots att det har duggat och regnat till och från hela dagen.

I dag har alla pelargoner och övriga krukor och amplar blivit av med allt som var gult eller visset. Stockrosorna som jag sådde för några veckor sedan är omskolade. Allting har ställts i ordning så som det stod innan huset målades. Bord och bänkar är avspolade. Växthuset är dammsuget. Maken har tömt amplar och krukor där växterna har gjort sitt och diskat av dem inför vintervilan.

När allt stök var över tittade solen fram och jag kunde sitta i solstolen en bra stund – visserligen insvept i en filt, men ändå.

Nu lyssnar jag på regnet som smattrar mot taket och känner att kinderna är rosiga efter dagen. Jag har duschat och bäddat rent med sängkläderna som tvättades på förmiddagen. Maken lagar mat och om en stund bli det potatisgratäng, ugnsbakad vitlök och fläskfilé.

Trevlig lördagskväll!

Äppelpaj och höstning

Jag slutade tidigare i går och gav mig ut på vandring med en före detta kollega. Vi gick på klippor och tallmark bland ljung och med utsikt över sjöns alla vågor. Vindarna var ljumma och vi åt matsäck på släta hällar. Så härligt!

Jag tog vägen hem över skogen och tittade in hos ett par vänner i hopp om en kopp te. I stället blev jag inbjuden på middag och blev kvar hela kvällen. Dessutom fick jag med mig äpplen hem, så nu står en knäckig paj i ugnen.

Dagen ser rätt kulen ut. Jag är trött och har ingen större lust, men jag tror att jag ska börja hösta lite i trädgården. Det är så mycket som inte är fint längre. Om det vissna hamnar i komposten så kommer trädgården att se så mycket finare ut och vem vet – snart kanske solen kommer tillbaka och tar med sig mjuka sensommarvindar.