8 maj 2014

Grön Alzheimer

Jag har funderat över mina pallkragar och undrat vad jag egentligen ska ha i dem. Verkar ha fått grön Alzheimer. Jag kan i alla fall inte minnas vad jag brukar odla.

En ska i alla fall bli hemvist åt ett par squashplantor, eftersom jag är trött på att ha dem i hinkar som ska vattnas och vattnas och vattnas. Jag har till och med funderat på att odla potatis eftersom jag helt enkelt inte kan komma på vad jag borde odla i mina kragar. Jag har ju redan satt morötter, lök och brysselkål. Och så har jag två pallar med kryddörter. Sen då!?!

Men så läste jag sidan 34 i Eva Robilds nya bok ”Odla i pallkrage” och fick inte bara en utan ett helt gäng kom ihåg-upplevelser. Jag ska ju odla svartkål, isbergssallat, plocksallat, mangold, majrovor, spenat, rödbetor, dill, bönor och majs.

Hm … plötsligt inser jag att antalet pallkragar i min trädgård är på tok för litet. Och dessutom hade jag visst glömt bort att en pallkrage redan är upptagen av vitlök – hur tänkte jag där egentligen? En hel pallkrage med vitlök!?! Det blir nog till att odla mellan raderna. Potatis får jag helt enkelt köpa på torget.