![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifb9J2jd-4rWJuqNVIN1AKFxAf5T-i1tPFWqg1fsPRtP6b1rI3JM5CaM63ND7ZwT2nWE7RBoJM3LT3UWwBUrAw_ul8dgxRpZNlU2kIQ8UixfKa839mlm8CDRrmXpqmMssvn_435oq3IhNC/s400/brun+bearnaise.jpg)
Ingredienser från trädgården: Silverlök, basilika, persilja, kungsmynta.
- Smält 150 gram smör i en kastrull.
- Blanda 1 msk finhackad silverlök, 2 msk vatten, 1 msk balsamvinäger, och 10 mortlade rosépepparkorn i en såskastrull. Koka tills det bara är lite vatten kvar och tillsätt ytterligare 2 msk vatten.
- Häll blandningen i en rostfri skål och ställ över ett vattenbad. Vippa i två äggulor och rör lugnt med en visp. Såsen kommer att börja tjockna. Tillsätt det smälta smöret – bara lite i taget – samtidigt som du fortsätter att röra lugnt med vispen.
- Krydda såsen med 1 pressad vitlöksklyfta, en knivsudd socker, lite cayennepeppar, 3 droppar vit tryffelolja, en msk finhackad persilja, 2 msk hackad basilika och lite finhackad kungsmynta.