1 januari 2014

Underbara onsdag

Det här är hörnet som trädgårdsmästaren glömde. I somras såg det rätt okej ut. Det var lite mer ordning då. Dessutom fanns det tillräckligt med buskar för att vi skulle slippa se soptunnan, men sedan kom det en betongbil och jämnade den största busken med marken.

Det som verkligen har fått upp våra ögon för det här anskrämliga hörnet är att vi har finfin utsikt över det från vinterträdgården.

Så nu har vi planer som redan är påbörjade. Hörnet ska hägnas in med ett grått plank med vita knutar – samma nyanser som på huset. Det ska bli rätt stort där innanför, eftersom vi vill ha gott om plats för flera komposter samt ha möjlighet att dumpa champinjonjord där inne när vi har hämtat den på våren. Vi ska givetvis kunna gå in med skottkärran.

Jag tror att det här kommer att bli jättebra. Dessutom slår vi flera flugor i en och samma smäll. Hörnet blir prydligare och snyggare. Vi får nära till komposterna – tidigare har vi fått gå rätt så långt. Jag ska ha ett litet arbetsbord där inne och kan då skvätta jord och slänga överblivna plantrester rätt ner i komposten.
Ytterligare en bonus är att det ska bli en rabatt framför planket. En solrosrabatt.

Jag har i flera år suckat över att vi inte har något ställe att odla solrosor på och där vi får njuta av resultatet. Blommorna kikar bara åt grannen och ut mot åkern.

I den här rabatten kommer blommorna att vända sig mot oss nästan hela dagen och i synnerhet på eftermiddagen och kvällen. Det kommer att bli så fint!

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Mitt smultronställe”.