30 december 2013

Långkok, Fowler och trädgårdsfix

Gyllene morgon, gyllene moooooooorgon … vill jag utbrista just nu. Fast då vaknar nog sjusovaren. Det gör han nog ändå rätt snart när dofterna från slökokaren letar sig in i sovrummet.

Vi fick grytbitar av älg av svärföräldrarna i går och nu ligger de i vår crock pot och ska bli kalops tillsammans med morötterna jag skördade i förrgår. Mitt första försök att slökoka och grytan ska enligt displayen vara färdig om åtta timmar.

Om bara några minuter är det jullovsmorgon, i alla fall känns det så eftersom jag alldeles nyss upptäckte att det börjar en ny serie på SVT2 med Alys Fowler. Jag älskar Alys Fowler. ”Den njutbara trädgården” heter serien som är i sex delar. Direkt därefter visas BBC:S ”Året i trädgården”.

Fast så länge kan jag nog inte vara kvar inne. Det är ju strålande solsken ute och jag vill greja. I dag ska paprikan sås och så tänker jag peta ner frö till blomman för dagen i ett hopp om tidnig blomning i vinterträdgården. Kanske blir det lite sallat också. Dessutom är jag sugen på att ta itu med ”stenröset” runt brunnen. Det börjar se lite vildvuxet ut och det vore ju inte alls fel om det redan nu gjordes i ordning inför vårblomningen.