5 juli 2014

Men in Trees

Jag har varit uppe alldeles för länge. Vaknade av att motorsågen drog igång hos grannen och nu verkar det som om männen som jobbar uppe i deras björkar fixar mer morgonsol åt oss. Härligt! Själv har jag hunnit äta frukost och läsa bok i skönaste hörnan, rensa en rabatt och plantera om hälften av blommorna jag köpte i går.

Det blev nämligen en riktigt bra dag i går trots den aningen sega starten. Jag rensade största blomsterrabatten, band upp växter som lagt sig under stormen och började flytta mina plantor med blå bergvallmo som jag sådde för två vintrar sedan.

Därefter blev det faktiskt lunch på bryggan. Det var lite blåsigt, men härligt ändå. Speciellt med tanke på de fina djurupplevelserna jag fick vara med om. Först kom snoken simmande alldeles intill och när jag hade tittat på den en bra stund så plaskade det till i vattnet – jag vände mig om och fick se fiskgjusen lyfta med en fisk i näbben, ruska vatten ur fjädrarna och försvinna över skogen. Bara några minuter senare svischade en liten hök förbi efter att just ha missat sitt högljutt tjattrande byte. Och så plötsligt fick jag syn på en gasballong som hade slitit sig och landat i grönskan. Jag knöt fast den i pakethållaren och cyklade hem med nytvättat hår i väldans kallt vatten.

Väl hemma for jag i väg till plantskolan i skogen. Maken ska snickra en pelargonställning till min födelsedag och då måste jag ju ha pelargoner att ställa på den. Och det var tur att jag åkte för tydligen så stängde de för säsongen. Det blev sju pelargonen av sorten calliope rose splash, en mörkrosa mårbacka och en röd million bells. Efter tacomys och brittisk deckare blev det ett sent och underbart härligt kvällsdopp.